Top 40 legtöbb szavazattal rendelkező link > Szőnyeg - wyw.hu

Szponzorált linkek
Szőnyegtisztítás Pécs
http://www.szonyeg-karpittisztitas.hu

Szőnyegtisztítás szolgáltatásunkkal maximálisan elégedett lesz, hiszen legyen szó gépi vagy kézi csomózású, gyapjú vagy műszálas szőnyegről tisztává és illatossá varázsoljuk. Igénybe veheti hozzuk - visszük szolgáltatásunkat vagy otthonában illetve irodájában tisztítjuk ki szőnyegét, kárpitozott bútorait kompakt szőnyegtisztító automata berendezésünkkel. További részletekről érdeklődjön weboldalunkon.

Szőnyegtisztítás Pécs
Art-Kelim Kft. - Békésszentandrás
http://www.artkelim.hu/

Magyarországon a kézi szőnyegszövés évszázados hagyományokra tekint vissza. Az egyik legrégebbi műhely Békésszentandráson található, melynek termékei a világ minden részén ismertek és elismertek. Több mint fél évszázada szőnek és csomóznak itt, többségében iparművész által tervezett gyapjúszőnyegeket,de tradícionális minták alapján is készülnek szőnyegek. Békésszentandrási szőnyeg díszíti a magyar Parlamentet, a washingtoni Fehér Házat, a Windsori Kastélyt és számos nagykövetséget is. Termékek: Szövött/Torontáli szőnyegek, Vezetőszálas szőnyegek, csomózott szőnyegek, gobelinek, lépcsővédők, fürdőszobai szőnyegek, bambusz és tengerifű szőnyegek.

Art-Kelim Kft. - Békésszentandrás
Körösfront Kft.
http://www.korosfront.hu/

A szőtt termékeink hagyományőrzőek, és a mai lakáskultúra igényeket kielégíti. Szőtt, horgolt és varrodai termékek. Rongyszőnyeg, gyapjúszőnyeg, lábtörlő.

Körösfront Kft.
Uniket Bt. - Lépcsőszőnyeg
http://www.uniket.hu/

Az Uniket Bt. jogelődje 1985-ben alakult 100%-ban magyar vállalkozásként. Szabadalmi mintaoltalommal védett lépcsőszőnyeg gyártási technológiával rendelkezünk. Cégünk 100% PA szőnyegszegő fonalat gyárt 66 féle színben. 2006 óta az Anker német szőnyeggyár magyarországi képviseletét látjuk el. 2008 óta forgalmazzuk Gulyás Judit nívódíjas textiltervező kézi készítésű szőnyegeit. 2010-től a GRADUS angol profilgyártó, a Mellau osztrák natúrszőnyeg gyártó, és a TFD design vinilburkolat gyártó és a Solution tisztítószerek gyártójának képviseletét látjuk el.

Uniket Bt. - Lépcsőszőnyeg
Gulyás Judit nívódíjas textilművész
http://www.gulyastextil.com/

Gulyás Judit nívódíjas textilművész weboldala. Egyedi szőnyegtervezés és kivitelezés falra és padlóra, hagyományos klasszikus és különleges formákban, igényes magánlakásokba, belvárosi üzletbelsőkbe, kastélyokba, kúriákba, bankok és más középületek vezető irodáiba.

Gulyás Judit nívódíjas textilművész
Lakás-textil termékek gyártása és forgalmazása
http://profitmax.hu/

A Profitmax 2004 Bt. - Textil és lakástextil termékek előállítása és kereskedelme. Cégünk fő profilja az autóüléshuzat-készítés, a díszpárnavarrás, valamint a rongy- és gyapjúszőnyegszövés.

Lakás-textil termékek gyártása és forgalmazása
Antik, régi szőnyeg hirdetések - antikapro.hu
http://www.antikapro.hu/antik-regi-szonyeg-ruha-textil-c12/

Antik, régi szőnyeg, textil, gobelin, falikárpit az Antikapró.hu régiség portál apróhirdetései.

Antik, régi szőnyeg hirdetések - antikapro.hu
Antikpiac.hu
http://www.antikpiac.hu/kateg.php?kat=115

Internetes régiség piac hirdetései: Antik faliszőnyeg, szőnyeg, gobelin, falikárpit.

Antikpiac.hu
Rákóczi online aukciósház
http://www.rakocziregiseg.hu/Antik-Regi_Szonyegek_Szottesek

Rákóczi online aukciósház: Antik, régi szőnyegek, szőttesek, falvédők.

Rákóczi online aukciósház
Pazirik sírhely leletei
http://hu.wikipedia.org/wiki/Pazirik

Pazirik világhírűvé vált helyszín az Altáj-hegységben, ahol szkíta-hun kori halomsírokban fejedelmi temetkezéseket tártak föl az orosz régészek a Kr. e. 6. és 3. század közötti időszakból. Egyik jelentős lelete a "Paziriki szőnyeg" melyet az Ermitage Múzeum őrzi.

Pazirik sírhely leletei
Lovas alak szőnyegen - Kr.e. 5. század
http://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=F%C3%A1jl:PazyrikHorseman.JPG&file ...

Lovas alak szőnyegen, a Kr. e. 5. századból egy paziriki fejedelmi sírból.

Lovas alak szőnyegen - Kr.e. 5. század
A világ egyik legősibb szőnyege
http://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=F%C3%A1jl:Scythiancarpet.jpg&filet ...

A világ egyik legősibb szőnyege Pazirikból, a Kr. e. 5. századból. A körbefutó frízen szarvasok sorakoznak.

A világ egyik legősibb szőnyege
Orient szőnyegház
http://www.orientszonyeghaz.hu/

Orient szőnyegház - Budapest, Bartók Béla út. Szakértelem és megbízhatóság! A szőnyeg szépség és érték! Több mint 500nm területen válogathatunk a több ezer keleti szőnyeg kínálatból.

Orient szőnyegház
Keletiszőnyeg katalógus
http://www.keletiszonyegkatalogus.hu/

Üzletünket 1993-ban nyitottuk meg a Bartók Béla úton, a Gellért Szálló közelében. 3 évi sikeres működés után háromszorosára bővítettük üzletünk alapterületét, ennek köszönhetően, ma több mint 500 m2-es területen - mint egy tágas, szép kiállítóteremben - tudjuk bemutatni közel 1000 db szőnyegből álló kollekciónkat. Kizárólag kézicsomózású, eredeti iráni /perzsa/ és afgán szőnyegeket, szövött kelimeket kínálunk különlegesen széles minőség, -minta, -méret és ár választékban. Célunk, hogy a legkülönbözőbb ízlésű és stílusú lakással rendelkező vevők is megtalálják a minden szempontból megfelelő egyedi darabokat.

Keletiszőnyeg katalógus
Arctex szőnyegszalon - Nyíregyháza
http://arctex.hu/

Arctex szőnyegszalon - - Szőnyegek, padlószőnyeg, laminált padló és parketta, pvc padló, tapéta, függöny és lakástextil, csempe termékek.

Arctex szőnyegszalon - Nyíregyháza
Arctex webáruház
http://www.szonyegwebaruhaz.hu/

Arctex webáruház - Leguan a szőnyegspecialista. Otthona kényelmét keresi? Nézzen be hozzánk! Webáruházunk termékei: szőnyegek, padlószőnyeg, burkolatok, lakástextil termékek.

Arctex webáruház
Ingyen burkolunk!
http://www.ingyenburkolas.hu/

Válasszon burkolóanyagaink közül és mestereink a burkolást munkadíj nélkül, a legjobb minőségben végzik el Önnél. Hideg és melegburkolási munkák. Üzleteink: Nyíregyháza, Debrecen.

Ingyen burkolunk!
A szőnyeg története
http://www.leguanburkolat.hu/index.php?inf=szonyeg_tortenete

A legrégibb kézműves technikák egyike a szőnyegszövés. Homérosz Iliász című művében, vagy akár az Ótestamentumban is említik ezt a kézműves mesterséget. Ezek ellenére kevésnek mondható az az írásos és más forrásanyag, amelyekből a kutatók és szakértők egyértelműen datálni tudnák az első szőnyeg születését. A szőnyeg hódító útjának kezdetei.

A szőnyeg története
Leguan - a szőnyegspecialista
http://www.leguanburkolat.hu/

Szőnyeg, padlószőnyeg, parketta, függöny és lakástextil. Leguan Burkolatok Kft. - MAXCity 2045. Törökbálint, Tópark u. 1/a

Leguan - a szőnyegspecialista
Hungexpo - OtthonDesign kiállítás
http://www.otthon-design.hu/

A Lakberendezés és Design továbbfejlesztett változatával, az OTTHONDesign kiállítással jelentkezik 2012. április 18-22. között a HUNGEXPO. A CONSTRUMA mellé "költöző" vásár a lakásbelső kialakításának teljes arzenálját felsorakoztatja: minden helyet kap a standokon, ami a falakon belül – és ha úgy adódik, kívül is - otthonossá, élhetővé és élvezhetővé teszi az otthont.

Hungexpo - OtthonDesign kiállítás
Divatcikk lett a szőnyeg
http://divany.hu/trend/divatcikk-lett-a-szonyeg/

A mai lakberendezési irányzatoknak igyekszik megfelelni újabban a szőnyegdivat is, így beszélhetünk japán, indiai, mediterrán, fekete-fehér, retró, romantikus vagy klasszikus trendről – legkevésbé kedvelt a hajdani perzsaszőnyeg.

Divatcikk lett a szőnyeg
Agas keleti szőnyeg szaküzlet
http://www.agas.hu/

Szaküzletünkben különleges minőségű, kézi csomózású, szőnyegeket, kelimeket, textíliákat, keleti ajándéktárgyakat kínálunk nagy választékban.

Agas keleti szőnyeg szaküzlet
Fábián Erzsébet kéziszövő
http://www.keziszovo.hu/

zívesen készítek hagyományos, erdélyi festékes szőnyegeket, falikárpitokat, díszpárnákat, használati-, és egyéb tárgyakat. Alapanyagként gyapjút, rongyot, pamutot, és egyéb megszőhető anyagot felhasználok, de leginkább gyapjúval szeretek szőni. 2003-tól Általános iskolákban, Művelődési Központokban tartok alsó tagozatos gyermekek részére kézműves foglalkozásokat.

Fábián Erzsébet kéziszövő
Kéziszövő - OKJ tanfolyam, képzés
http://szakkepesites.hu/szakmak/keziszovo.html

A textilműves vizuális műveltséggel, fejlett színérzékkel, rajzi és festészeti ismeretekkel valamint textiltechnikai tudással rendelkező szakember.

Kéziszövő - OKJ tanfolyam, képzés
Szövőszék készítés
http://www.keziszoves.hu/

keziszoves.hu - Lőrincz Textiles Műhely. Lőrincz Péter és Lőrincz András szövőszék, szövőkeret, szövőállvány készítők. Felújítás és javítás. 8500 Pápa, Korona u.3.

Szövőszék készítés
Szőnyegszövő - OKJ tanfolyam, képzés
http://szakkepesites.hu/szakmak/szonyegszovo.html

Leírás: Kialakítja kézműves szakmai arculatát. Munkavégzéshez kialakítja műhelyét, bemutatótermét és folyamatosan karbantartja. Felveszi a megrendelést, vagy saját örömére alkot. A késztermékeket eladásra előkészíti. Raktározza az alapanyagot, a félkész terméket és a készárut. Értékesíti a kész kézműves terméket. Adminisztratív tevékenységet végez. Az elágazásnak megfelelő népi kézműves terméket elkészíti.

Szőnyegszövő - OKJ tanfolyam, képzés
Szövőgép - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%B6v%C5%91g%C3%A9p

A szövőgép a textilipar egyik legfontosabb kelmeképző gépe. A textilipari szaknyelvben általánosan „kelméknek” nevezett, lapszerű termékeket különböző technológiákkal (szövéssel, kötéssel, fonatolással, csipkekészítő technikákkal, nemszőttkelme-készítő eljárásokkal) állítják elő, ezek közül a szövőgép a szövetek előállítására szolgál.

Szövőgép - Wikipédia
Gödöllői Iparművészeti Műhely
http://www.gimhaz.hu

Gödöllői Iparművészeti Műhely - Gobelin és szőnyegszövés tanfolyamok. 12 éves kortól kezdő és haladó szinten. Művészeti vezető: Remsey Flóra, Ferenczy Noémi-díjas kárpitművész.

Gödöllői Iparművészeti Műhely
Szövőszék újdonság
http://www.szovoszekujdonsag.hu/

Zsidi Ferenc textil technikus weboldala. Házi szövőszék készítés.

Szövőszék újdonság
Hegedűs Andrea textiltervező
http://www.hegedusandrea.hu/

Egyedi és kis szériás lakástextíliák tervezésével és kiviteleztetésével foglalkozom. Hímzett, applikált és kéziszitázott technikákkal dolgozom, a könnyű, áttetsző anyagoktól az egészen nehéz szövetekig. Tevékenységem felöleli a lakásban található összes textiltervezés körébe vonható területet: fényáteresztő, sötétítő, valamint dekorfüggönyök, drapériák, ágytakarók, díszpárnák, terítők, szőnyegek, fali textíliák és üvegtextilek. Egyedi tervezésű, 100% gyapjúból készült kézi tűzött szőnyegek. Tetszőleges méretben, formában és színben lehet elkészíteni, az enteriőr stílusának megfelelően.

Hegedűs Andrea textiltervező
Naturflor
http://www.naturflor.hu/

Méretre készített szőnyegek, strapabíró természetes anyagokból. A természetes anyagok hívei vagyunk, ezért csak szizál, kókusz, gyapjú, tengerifű és papír alapú szőnyegek és padlószőnyegek találhatók kínálatunkban.

Naturflor
Divano Design Kft.
http://www.szonyeg.eu/

Cégünk természetes alapanyagból Szizál, Kókusz, Tengerifű, Gyapjú, Bambusz, egyedi megjelenésű szőnyegek, padlóburkolatok importálásával és értékesítésével foglalkozik. Budapesten a XI. Budafoki út 64 szám alatt. Szolgáltatásaink: szőnyegek egyedi méretre szabása, igény esetén szegése, burkolása, házhozszállítása. Hogy miért éppen ezeket a termékeket javasoljuk? Mivel rendkívüli tulajdonságokkal bíró természetes anyagok. 100%-ig kemikália mentes! Mert strapabíró, antisztatikus. Atkamentes, porallergia ellen és szoba klímáját kedvezően befolyásolják!

Divano Design Kft.
Szőnyegonline24
http://www.szonyegonline24.hu/

Online Szőnyeg Webáruház - Akciók, keleti, tibeti, exkluzív szőnyegek. Ovális, kerek, nagyméretű és futószőnyegek. Kollekciónk a legkifinomultabb keleti és modern szőnyegek széles választékát kínálja, mint például a hagyományos gyapjú és selyem, törzsi, valamint a legújabb tervezésű korabeli darabokat.

Szőnyegonline24
Szőnyeg Lexikon
http://www.szonyegonline24.hu/all_about_carpets.php?cur=HUF

Mindent a szőnyegről oldalunkon teljeskörű leírást talál a keleti szőnyegekről. Itt részletes információval szolgálunk a szőnyegekkel kapcsolatban, így Ön gondosan felkészülhet a vásárlásra.

Szőnyeg Lexikon
Kezelés és tisztítás
http://www.szonyegonline24.hu/all_about_carpets.php?cur=HUF&id=13

A valódi kézi csomózású keleti szőnyegeket különös gondossággal kell kezelni, hogy minél tovább jó állapotúak maradjanak. Ezért ajánlatos a szőnyegeket évente legalább egyszer megforgatni, hogy megelőzzük az egyoldalú elhasználódást. A tisztítás alapszabálya: a szennyeződést a lehető leggyorsabban kell eltávolítani. A felszínen lerakodó por eltávolítására megfelelő a porszívó. Apró foltokat a megfelelő tisztítószerrel óvatosan eltávolíthatunk.

Kezelés és tisztítás
Szőnyeg típusok
http://www.szonyegonline24.hu/all_about_carpets.php?cur=HUF&id=12

Manufaktúrákban készült szőnyegek, nomád szőnyegek, vidéki szőnyegek, modern vagy dizájn szőnyegek.

Szőnyeg típusok
Vitatják a bayeux-i szőnyeg eredetét
http://www.mult-kor.hu/cikk.php?id=10193

A "bayeux-i szőnyeg" valójában egy színezett len szálakkal kihímzett 70 méter hosszú és 50 centi széles szalag. Történészek szerint a lenvásznon a hastingsi csata előkészületeit és lefolyását ábrázolták. A szőnyegen látható 626 ember, 202 ló, 55 kutya, 505 egyéb állat, 49 fa, 37 épület, és 41 hajó sajátos kompozíciós szabályok alapján megalkotott ábrázolása a középkori képnyelvre jellemző sztereotipizált alakok és gesztusok, jellegzetes testhelyzetek és méretviszonyok alapján készült. A kutatók máig sem tudják biztosan, hogy mikor, miért, kinek készült a szőnyeg és azt sem, hogyan került a normandiai Bayeux-ba, ahol 1476-ban tűnt fel először.

Vitatják a bayeux-i szőnyeg eredetét
A bayeux-i falikárpit (faliszőnyeg)
http://hu.wikipedia.org/wiki/Bayeux-i_k%C3%A1rpit

bayeux-i falikárpit (ejtsd: bajö) egy hosszú, hímzett falikárpit, amely hímzett, színes képekben meséli el Anglia 1066-os, normannok általi elfoglalását. Dél-Angliában 1070 körül, de legkésőbb 1082-ben készült, szélessége 48 és 53 cm között változik, hosszúsága 69,55 m. Az alkotók közel 75 különálló jelenetben képregényszerűen jelenítették meg az 1064 és 1066 közötti évek történéseit.

A bayeux-i falikárpit (faliszőnyeg)
bayeux-i faliszőnyeg panorámaképe
http://panograph.free.fr/BayeuxTapestry.html

bayeux-i faliszőnyeg panorámaképe - The Bayeux tapestry.

bayeux-i faliszőnyeg panorámaképe
Szőnyegtisztító futár Budapest
http://www.szonyegtisztitofutar.hu/

Pro Clean - minőségi szőnyegtisztítás, szőnyegjavítás Budapesten. Szőnyegtisztás háztól-házig. Vegye fel velünk a kapcsolatot most, és máris küldjük futárunkat.

Szőnyegtisztító futár Budapest
Szőnyegtisztítás Pécs
http://www.szonyeg-karpittisztitas.hu

Szőnyegtisztítás szolgáltatásunkkal maximálisan elégedett lesz, hiszen legyen szó gépi vagy kézi csomózású, gyapjú vagy műszálas szőnyegről tisztává és illatossá varázsoljuk. Igénybe veheti hozzuk - visszük szolgáltatásunkat vagy otthonában illetve irodájában tisztítjuk ki szőnyegét, kárpitozott bútorait kompakt szőnyegtisztító automata berendezésünkkel. További részletekről érdeklődjön weboldalunkon.

Szőnyegtisztítás Pécs
Art-Kelim Kft. - Békésszentandrás
http://www.artkelim.hu/

Magyarországon a kézi szőnyegszövés évszázados hagyományokra tekint vissza. Az egyik legrégebbi műhely Békésszentandráson található, melynek termékei a világ minden részén ismertek és elismertek. Több mint fél évszázada szőnek és csomóznak itt, többségében iparművész által tervezett gyapjúszőnyegeket,de tradícionális minták alapján is készülnek szőnyegek. Békésszentandrási szőnyeg díszíti a magyar Parlamentet, a washingtoni Fehér Házat, a Windsori Kastélyt és számos nagykövetséget is. Termékek: Szövött/Torontáli szőnyegek, Vezetőszálas szőnyegek, csomózott szőnyegek, gobelinek, lépcsővédők, fürdőszobai szőnyegek, bambusz és tengerifű szőnyegek.

Art-Kelim Kft. - Békésszentandrás
Körösfront Kft.
http://www.korosfront.hu/

A szőtt termékeink hagyományőrzőek, és a mai lakáskultúra igényeket kielégíti. Szőtt, horgolt és varrodai termékek. Rongyszőnyeg, gyapjúszőnyeg, lábtörlő.

Körösfront Kft.
Uniket Bt. - Lépcsőszőnyeg
http://www.uniket.hu/

Az Uniket Bt. jogelődje 1985-ben alakult 100%-ban magyar vállalkozásként. Szabadalmi mintaoltalommal védett lépcsőszőnyeg gyártási technológiával rendelkezünk. Cégünk 100% PA szőnyegszegő fonalat gyárt 66 féle színben. 2006 óta az Anker német szőnyeggyár magyarországi képviseletét látjuk el. 2008 óta forgalmazzuk Gulyás Judit nívódíjas textiltervező kézi készítésű szőnyegeit. 2010-től a GRADUS angol profilgyártó, a Mellau osztrák natúrszőnyeg gyártó, és a TFD design vinilburkolat gyártó és a Solution tisztítószerek gyártójának képviseletét látjuk el.

Uniket Bt. - Lépcsőszőnyeg
Gulyás Judit nívódíjas textilművész
http://www.gulyastextil.com/

Gulyás Judit nívódíjas textilművész weboldala. Egyedi szőnyegtervezés és kivitelezés falra és padlóra, hagyományos klasszikus és különleges formákban, igényes magánlakásokba, belvárosi üzletbelsőkbe, kastélyokba, kúriákba, bankok és más középületek vezető irodáiba.

Gulyás Judit nívódíjas textilművész
Lakás-textil termékek gyártása és forgalmazása
http://profitmax.hu/

A Profitmax 2004 Bt. - Textil és lakástextil termékek előállítása és kereskedelme. Cégünk fő profilja az autóüléshuzat-készítés, a díszpárnavarrás, valamint a rongy- és gyapjúszőnyegszövés.

Lakás-textil termékek gyártása és forgalmazása
Antik, régi szőnyeg hirdetések - antikapro.hu
http://www.antikapro.hu/antik-regi-szonyeg-ruha-textil-c12/

Antik, régi szőnyeg, textil, gobelin, falikárpit az Antikapró.hu régiség portál apróhirdetései.

Antik, régi szőnyeg hirdetések - antikapro.hu
Antikpiac.hu
http://www.antikpiac.hu/kateg.php?kat=115

Internetes régiség piac hirdetései: Antik faliszőnyeg, szőnyeg, gobelin, falikárpit.

Antikpiac.hu
Rákóczi online aukciósház
http://www.rakocziregiseg.hu/Antik-Regi_Szonyegek_Szottesek

Rákóczi online aukciósház: Antik, régi szőnyegek, szőttesek, falvédők.

Rákóczi online aukciósház
Pazirik sírhely leletei
http://hu.wikipedia.org/wiki/Pazirik

Pazirik világhírűvé vált helyszín az Altáj-hegységben, ahol szkíta-hun kori halomsírokban fejedelmi temetkezéseket tártak föl az orosz régészek a Kr. e. 6. és 3. század közötti időszakból. Egyik jelentős lelete a "Paziriki szőnyeg" melyet az Ermitage Múzeum őrzi.

Pazirik sírhely leletei
Lovas alak szőnyegen - Kr.e. 5. század
http://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=F%C3%A1jl:PazyrikHorseman.JPG&file ...

Lovas alak szőnyegen, a Kr. e. 5. századból egy paziriki fejedelmi sírból.

Lovas alak szőnyegen - Kr.e. 5. század
A világ egyik legősibb szőnyege
http://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=F%C3%A1jl:Scythiancarpet.jpg&filet ...

A világ egyik legősibb szőnyege Pazirikból, a Kr. e. 5. századból. A körbefutó frízen szarvasok sorakoznak.

A világ egyik legősibb szőnyege
Orient szőnyegház
http://www.orientszonyeghaz.hu/

Orient szőnyegház - Budapest, Bartók Béla út. Szakértelem és megbízhatóság! A szőnyeg szépség és érték! Több mint 500nm területen válogathatunk a több ezer keleti szőnyeg kínálatból.

Orient szőnyegház
Keletiszőnyeg katalógus
http://www.keletiszonyegkatalogus.hu/

Üzletünket 1993-ban nyitottuk meg a Bartók Béla úton, a Gellért Szálló közelében. 3 évi sikeres működés után háromszorosára bővítettük üzletünk alapterületét, ennek köszönhetően, ma több mint 500 m2-es területen - mint egy tágas, szép kiállítóteremben - tudjuk bemutatni közel 1000 db szőnyegből álló kollekciónkat. Kizárólag kézicsomózású, eredeti iráni /perzsa/ és afgán szőnyegeket, szövött kelimeket kínálunk különlegesen széles minőség, -minta, -méret és ár választékban. Célunk, hogy a legkülönbözőbb ízlésű és stílusú lakással rendelkező vevők is megtalálják a minden szempontból megfelelő egyedi darabokat.

Keletiszőnyeg katalógus
Arctex szőnyegszalon - Nyíregyháza
http://arctex.hu/

Arctex szőnyegszalon - - Szőnyegek, padlószőnyeg, laminált padló és parketta, pvc padló, tapéta, függöny és lakástextil, csempe termékek.

Arctex szőnyegszalon - Nyíregyháza
Arctex webáruház
http://www.szonyegwebaruhaz.hu/

Arctex webáruház - Leguan a szőnyegspecialista. Otthona kényelmét keresi? Nézzen be hozzánk! Webáruházunk termékei: szőnyegek, padlószőnyeg, burkolatok, lakástextil termékek.

Arctex webáruház
Ingyen burkolunk!
http://www.ingyenburkolas.hu/

Válasszon burkolóanyagaink közül és mestereink a burkolást munkadíj nélkül, a legjobb minőségben végzik el Önnél. Hideg és melegburkolási munkák. Üzleteink: Nyíregyháza, Debrecen.

Ingyen burkolunk!
A szőnyeg története
http://www.leguanburkolat.hu/index.php?inf=szonyeg_tortenete

A legrégibb kézműves technikák egyike a szőnyegszövés. Homérosz Iliász című művében, vagy akár az Ótestamentumban is említik ezt a kézműves mesterséget. Ezek ellenére kevésnek mondható az az írásos és más forrásanyag, amelyekből a kutatók és szakértők egyértelműen datálni tudnák az első szőnyeg születését. A szőnyeg hódító útjának kezdetei.

A szőnyeg története
Leguan - a szőnyegspecialista
http://www.leguanburkolat.hu/

Szőnyeg, padlószőnyeg, parketta, függöny és lakástextil. Leguan Burkolatok Kft. - MAXCity 2045. Törökbálint, Tópark u. 1/a

Leguan - a szőnyegspecialista
Hungexpo - OtthonDesign kiállítás
http://www.otthon-design.hu/

A Lakberendezés és Design továbbfejlesztett változatával, az OTTHONDesign kiállítással jelentkezik 2012. április 18-22. között a HUNGEXPO. A CONSTRUMA mellé "költöző" vásár a lakásbelső kialakításának teljes arzenálját felsorakoztatja: minden helyet kap a standokon, ami a falakon belül – és ha úgy adódik, kívül is - otthonossá, élhetővé és élvezhetővé teszi az otthont.

Hungexpo - OtthonDesign kiállítás
Divatcikk lett a szőnyeg
http://divany.hu/trend/divatcikk-lett-a-szonyeg/

A mai lakberendezési irányzatoknak igyekszik megfelelni újabban a szőnyegdivat is, így beszélhetünk japán, indiai, mediterrán, fekete-fehér, retró, romantikus vagy klasszikus trendről – legkevésbé kedvelt a hajdani perzsaszőnyeg.

Divatcikk lett a szőnyeg
Agas keleti szőnyeg szaküzlet
http://www.agas.hu/

Szaküzletünkben különleges minőségű, kézi csomózású, szőnyegeket, kelimeket, textíliákat, keleti ajándéktárgyakat kínálunk nagy választékban.

Agas keleti szőnyeg szaküzlet
Fábián Erzsébet kéziszövő
http://www.keziszovo.hu/

zívesen készítek hagyományos, erdélyi festékes szőnyegeket, falikárpitokat, díszpárnákat, használati-, és egyéb tárgyakat. Alapanyagként gyapjút, rongyot, pamutot, és egyéb megszőhető anyagot felhasználok, de leginkább gyapjúval szeretek szőni. 2003-tól Általános iskolákban, Művelődési Központokban tartok alsó tagozatos gyermekek részére kézműves foglalkozásokat.

Fábián Erzsébet kéziszövő
Kéziszövő - OKJ tanfolyam, képzés
http://szakkepesites.hu/szakmak/keziszovo.html

A textilműves vizuális műveltséggel, fejlett színérzékkel, rajzi és festészeti ismeretekkel valamint textiltechnikai tudással rendelkező szakember.

Kéziszövő - OKJ tanfolyam, képzés
Szövőszék készítés
http://www.keziszoves.hu/

keziszoves.hu - Lőrincz Textiles Műhely. Lőrincz Péter és Lőrincz András szövőszék, szövőkeret, szövőállvány készítők. Felújítás és javítás. 8500 Pápa, Korona u.3.

Szövőszék készítés
Szőnyegszövő - OKJ tanfolyam, képzés
http://szakkepesites.hu/szakmak/szonyegszovo.html

Leírás: Kialakítja kézműves szakmai arculatát. Munkavégzéshez kialakítja műhelyét, bemutatótermét és folyamatosan karbantartja. Felveszi a megrendelést, vagy saját örömére alkot. A késztermékeket eladásra előkészíti. Raktározza az alapanyagot, a félkész terméket és a készárut. Értékesíti a kész kézműves terméket. Adminisztratív tevékenységet végez. Az elágazásnak megfelelő népi kézműves terméket elkészíti.

Szőnyegszövő - OKJ tanfolyam, képzés
Szövőgép - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%B6v%C5%91g%C3%A9p

A szövőgép a textilipar egyik legfontosabb kelmeképző gépe. A textilipari szaknyelvben általánosan „kelméknek” nevezett, lapszerű termékeket különböző technológiákkal (szövéssel, kötéssel, fonatolással, csipkekészítő technikákkal, nemszőttkelme-készítő eljárásokkal) állítják elő, ezek közül a szövőgép a szövetek előállítására szolgál.

Szövőgép - Wikipédia
Gödöllői Iparművészeti Műhely
http://www.gimhaz.hu

Gödöllői Iparművészeti Műhely - Gobelin és szőnyegszövés tanfolyamok. 12 éves kortól kezdő és haladó szinten. Művészeti vezető: Remsey Flóra, Ferenczy Noémi-díjas kárpitművész.

Gödöllői Iparművészeti Műhely
Szövőszék újdonság
http://www.szovoszekujdonsag.hu/

Zsidi Ferenc textil technikus weboldala. Házi szövőszék készítés.

Szövőszék újdonság
Hegedűs Andrea textiltervező
http://www.hegedusandrea.hu/

Egyedi és kis szériás lakástextíliák tervezésével és kiviteleztetésével foglalkozom. Hímzett, applikált és kéziszitázott technikákkal dolgozom, a könnyű, áttetsző anyagoktól az egészen nehéz szövetekig. Tevékenységem felöleli a lakásban található összes textiltervezés körébe vonható területet: fényáteresztő, sötétítő, valamint dekorfüggönyök, drapériák, ágytakarók, díszpárnák, terítők, szőnyegek, fali textíliák és üvegtextilek. Egyedi tervezésű, 100% gyapjúból készült kézi tűzött szőnyegek. Tetszőleges méretben, formában és színben lehet elkészíteni, az enteriőr stílusának megfelelően.

Hegedűs Andrea textiltervező
Naturflor
http://www.naturflor.hu/

Méretre készített szőnyegek, strapabíró természetes anyagokból. A természetes anyagok hívei vagyunk, ezért csak szizál, kókusz, gyapjú, tengerifű és papír alapú szőnyegek és padlószőnyegek találhatók kínálatunkban.

Naturflor
Divano Design Kft.
http://www.szonyeg.eu/

Cégünk természetes alapanyagból Szizál, Kókusz, Tengerifű, Gyapjú, Bambusz, egyedi megjelenésű szőnyegek, padlóburkolatok importálásával és értékesítésével foglalkozik. Budapesten a XI. Budafoki út 64 szám alatt. Szolgáltatásaink: szőnyegek egyedi méretre szabása, igény esetén szegése, burkolása, házhozszállítása. Hogy miért éppen ezeket a termékeket javasoljuk? Mivel rendkívüli tulajdonságokkal bíró természetes anyagok. 100%-ig kemikália mentes! Mert strapabíró, antisztatikus. Atkamentes, porallergia ellen és szoba klímáját kedvezően befolyásolják!

Divano Design Kft.
Szőnyegonline24
http://www.szonyegonline24.hu/

Online Szőnyeg Webáruház - Akciók, keleti, tibeti, exkluzív szőnyegek. Ovális, kerek, nagyméretű és futószőnyegek. Kollekciónk a legkifinomultabb keleti és modern szőnyegek széles választékát kínálja, mint például a hagyományos gyapjú és selyem, törzsi, valamint a legújabb tervezésű korabeli darabokat.

Szőnyegonline24
Szőnyeg Lexikon
http://www.szonyegonline24.hu/all_about_carpets.php?cur=HUF

Mindent a szőnyegről oldalunkon teljeskörű leírást talál a keleti szőnyegekről. Itt részletes információval szolgálunk a szőnyegekkel kapcsolatban, így Ön gondosan felkészülhet a vásárlásra.

Szőnyeg Lexikon
Kezelés és tisztítás
http://www.szonyegonline24.hu/all_about_carpets.php?cur=HUF&id=13

A valódi kézi csomózású keleti szőnyegeket különös gondossággal kell kezelni, hogy minél tovább jó állapotúak maradjanak. Ezért ajánlatos a szőnyegeket évente legalább egyszer megforgatni, hogy megelőzzük az egyoldalú elhasználódást. A tisztítás alapszabálya: a szennyeződést a lehető leggyorsabban kell eltávolítani. A felszínen lerakodó por eltávolítására megfelelő a porszívó. Apró foltokat a megfelelő tisztítószerrel óvatosan eltávolíthatunk.

Kezelés és tisztítás
Szőnyeg típusok
http://www.szonyegonline24.hu/all_about_carpets.php?cur=HUF&id=12

Manufaktúrákban készült szőnyegek, nomád szőnyegek, vidéki szőnyegek, modern vagy dizájn szőnyegek.

Szőnyeg típusok
Vitatják a bayeux-i szőnyeg eredetét
http://www.mult-kor.hu/cikk.php?id=10193

A "bayeux-i szőnyeg" valójában egy színezett len szálakkal kihímzett 70 méter hosszú és 50 centi széles szalag. Történészek szerint a lenvásznon a hastingsi csata előkészületeit és lefolyását ábrázolták. A szőnyegen látható 626 ember, 202 ló, 55 kutya, 505 egyéb állat, 49 fa, 37 épület, és 41 hajó sajátos kompozíciós szabályok alapján megalkotott ábrázolása a középkori képnyelvre jellemző sztereotipizált alakok és gesztusok, jellegzetes testhelyzetek és méretviszonyok alapján készült. A kutatók máig sem tudják biztosan, hogy mikor, miért, kinek készült a szőnyeg és azt sem, hogyan került a normandiai Bayeux-ba, ahol 1476-ban tűnt fel először.

Vitatják a bayeux-i szőnyeg eredetét
A bayeux-i falikárpit (faliszőnyeg)
http://hu.wikipedia.org/wiki/Bayeux-i_k%C3%A1rpit

bayeux-i falikárpit (ejtsd: bajö) egy hosszú, hímzett falikárpit, amely hímzett, színes képekben meséli el Anglia 1066-os, normannok általi elfoglalását. Dél-Angliában 1070 körül, de legkésőbb 1082-ben készült, szélessége 48 és 53 cm között változik, hosszúsága 69,55 m. Az alkotók közel 75 különálló jelenetben képregényszerűen jelenítették meg az 1064 és 1066 közötti évek történéseit.

A bayeux-i falikárpit (faliszőnyeg)
bayeux-i faliszőnyeg panorámaképe
http://panograph.free.fr/BayeuxTapestry.html

bayeux-i faliszőnyeg panorámaképe - The Bayeux tapestry.

bayeux-i faliszőnyeg panorámaképe
Szőnyegtisztító futár Budapest
http://www.szonyegtisztitofutar.hu/

Pro Clean - minőségi szőnyegtisztítás, szőnyegjavítás Budapesten. Szőnyegtisztás háztól-házig. Vegye fel velünk a kapcsolatot most, és máris küldjük futárunkat.

Szőnyegtisztító futár Budapest
Hirdetések
Oldal leírása
szonyeg.wyw.hu: Szőnyeg katalógus. Szőnyegekkel, szőnyeg webáruházakkal, kereskedésekkel foglalkozó tematikus gyűjtemény. Ipari és reklámszőnyegek, szőnyegtisztítás, padlószőnyeg lerakás.
Gyűjteményünkben 162 válogatott szőnyeg témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 162 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 3 | Linkre kattintás összesen: 8130