Szőnyeg hírek, cikkek, szőnyeg divat > Szőnyeg - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Szőnyeg hírek, cikkek, szőnyeg divat > 14 weboldal. Kategória leírása: Hírek, cikkek, érdekességek, szőnyeg divat, trendek, lakberendezési kiállítások, és programok.

Tipp

Lakberendezés.wyw.hu
http://lakberendezes.wyw.hu/

Lakberendezéssel foglalkozó oldalak gyűjteménye, mely hasznos lehet lakás felújítás, tervezés, ház építés előtt állóknak. Lakberendezési ötletek, modern házak, lakások, egyedi és stílusos lakásfelszerelések és kiegészítők, belső enteriőrök melyekkel otthonosabbá teheted környezeted.

Lakberendezés.wyw.hu

szonyeg.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Pom Pom szőnyeg a német MYK cégtől
http://lakbermagazin.hu/lakberendezes-design-trend/1268-pom-pom-szonyeg-a-ne ...

Egy szőnyeg lehet a vidám hangulat forrása is, főleg ha a német MYK cég gyapjú szőnyegeit nézzük. A Bommel kollekció szőnyegei gondos kézimunkával, minőségi gyapjúból készülnek, a pompomszerű gömbök kényelmes, puha és a medve szőnyeg esetében vicces hatású látványos kiegészítővé állnak össze.

Pom Pom szőnyeg a német MYK cégtől
Pataky Tamás: Amiről a szőnyegek mesélnek
http://www.libri.hu/konyv/amirol-a-szonyegek-meselnek.html

Libri könyvajánló - Pataky Tamás: Amiről a szőnyegek mesélnek. A keleti ember gondolatvilága és formavilágokról manapság uralkodó szemlélet talán már nincs olyan távol egymástól. Ezt próbálja összehasonlítani a szerző, és saját szemléletvilágán keresztül megmagyarázni ebben a színes képekkel díszített kötetben.

Pataky Tamás: Amiről a szőnyegek mesélnek
Divatcikk lett a szőnyeg
http://divany.hu/trend/divatcikk-lett-a-szonyeg/

A mai lakberendezési irányzatoknak igyekszik megfelelni újabban a szőnyegdivat is, így beszélhetünk japán, indiai, mediterrán, fekete-fehér, retró, romantikus vagy klasszikus trendről – legkevésbé kedvelt a hajdani perzsaszőnyeg.

Divatcikk lett a szőnyeg
A bayeux-i falikárpit (faliszőnyeg)
http://hu.wikipedia.org/wiki/Bayeux-i_k%C3%A1rpit

bayeux-i falikárpit (ejtsd: bajö) egy hosszú, hímzett falikárpit, amely hímzett, színes képekben meséli el Anglia 1066-os, normannok általi elfoglalását. Dél-Angliában 1070 körül, de legkésőbb 1082-ben készült, szélessége 48 és 53 cm között változik, hosszúsága 69,55 m. Az alkotók közel 75 különálló jelenetben képregényszerűen jelenítették meg az 1064 és 1066 közötti évek történéseit.

A bayeux-i falikárpit (faliszőnyeg)
Botrányt okozott a magyar szőnyeg Brüsszelben
http://hvg.hu/vilag/20110113_nagy_magyarorszag_szonyeg_eu

Újabb vihart kavart a magyar EU-elnökség Brüsszelben, miután egy 202 négyzetméteres "történelmi" szőnyeget állítottak ki az Európai Tanács épületében. A magyarság történetének különböző szimbólumait és képeit ábrázoló alkotáson szerepel Magyarország térképe 1848-ból. A szőnyeg miatt több EP-képviselő tiltakozását fejezte ki.

Botrányt okozott a magyar szőnyeg Brüsszelben
Lakáskultúra Online
http://www.lakaskultura.hu/

Hétről-hétre hírek, újdonságok, vásárlási ötletek, zöld tippek, lakásriportok, design tárgyak, jogi tanácsok, hogy megkönnyítsük a választást a lakberendezésben.

Lakáskultúra Online
Szőnyeg Swarovski kristályokkal
http://www.deluxe.hu/tappeti-swarovski-kristaly-szonyeg/20110531

Az olasz Tappeti vállalat a Swarovski együttműködésével idén újabb modellekkel bővítette kristályokkal díszített kézi csomózású szőnyegeinek kollekcióját. Bár a fantázianevek jórészt nőiesek (Empress, Noblesse, Princess, Queen és Royal), a szőnyegek nem csak hölgyeknek, de lakásuk eleganciáját fokozni kívánó uraknak is készülnek. A szőnyegek ára 1300 és 6500 dollár (240 ezer és 1,2 millió forint) között mozog.

Szőnyeg Swarovski kristályokkal
Hungexpo - OtthonDesign kiállítás
http://www.otthon-design.hu/

A Lakberendezés és Design továbbfejlesztett változatával, az OTTHONDesign kiállítással jelentkezik 2012. április 18-22. között a HUNGEXPO. A CONSTRUMA mellé "költöző" vásár a lakásbelső kialakításának teljes arzenálját felsorakoztatja: minden helyet kap a standokon, ami a falakon belül – és ha úgy adódik, kívül is - otthonossá, élhetővé és élvezhetővé teszi az otthont.

Hungexpo - OtthonDesign kiállítás
Szőnyeg típusok
http://www.szonyegonline24.hu/all_about_carpets.php?cur=HUF&id=12

Manufaktúrákban készült szőnyegek, nomád szőnyegek, vidéki szőnyegek, modern vagy dizájn szőnyegek.

Szőnyeg típusok
A világ legnagyobb szőnyege
http://www.arctex.hu/?page=szonyeg_avilaglegnagyobb_cikk

Ez a szőnyeg remekmű 2,3 milliárd csomóból áll, közel 6000m2 nagyságú, teljes súlya 45 tonna, amiből 30 tonna gyapjú és 15 tonna gyapot. Minden paraméterét tekintve tekintélyes és monumentális darabról van szó. Néhány évvel ezelőtt még Maskati Quaboos Mecset szőnyeg műve büszkélkedhetett a "világ legnagyobb szőnyege" címmel. A megtisztelő cím új "birtokosa", az Egyesült Arab Emírségek tulajdonában lévő darab, melyet az alapító tiszteletére készítettek.

A világ legnagyobb szőnyege
Vitatják a bayeux-i szőnyeg eredetét
http://www.mult-kor.hu/cikk.php?id=10193

A "bayeux-i szőnyeg" valójában egy színezett len szálakkal kihímzett 70 méter hosszú és 50 centi széles szalag. Történészek szerint a lenvásznon a hastingsi csata előkészületeit és lefolyását ábrázolták. A szőnyegen látható 626 ember, 202 ló, 55 kutya, 505 egyéb állat, 49 fa, 37 épület, és 41 hajó sajátos kompozíciós szabályok alapján megalkotott ábrázolása a középkori képnyelvre jellemző sztereotipizált alakok és gesztusok, jellegzetes testhelyzetek és méretviszonyok alapján készült. A kutatók máig sem tudják biztosan, hogy mikor, miért, kinek készült a szőnyeg és azt sem, hogyan került a normandiai Bayeux-ba, ahol 1476-ban tűnt fel először.

Vitatják a bayeux-i szőnyeg eredetét
bayeux-i faliszőnyeg panorámaképe
http://panograph.free.fr/BayeuxTapestry.html

bayeux-i faliszőnyeg panorámaképe - The Bayeux tapestry.

bayeux-i faliszőnyeg panorámaképe
A legdrágább szőnyeg története
http://www.deluxe.hu/legdragabb-szonyeg/20100701

Óriási szenzációt jelentett a legdrágább szőnyeg új rekordja, és nemcsak azért, mert a csúcs a korábbi 4,5 millió dollár helyett 9,95 millió dollárra ugrott, hanem mert a szőnyeget tavaly 23 ezer dollárért vette a tulajdonosa. Több mint négyszázszoros áron adta tehát tovább a műkincset. A ritka, XVI-XVII. századi Kirmán szőnyeget Londonban árverezte el a Christie's idén áprilisban.

A legdrágább szőnyeg története
Szőnyegek királya, királyok szőnyege
http://www.mult-kor.hu/20101125_szonyegek_kiralya_kiralyok_szonyege

Nemrégiben nagy elismerést kapott a perzsaszőnyeg Nairobiban, ahol az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete, az UNESCO felvette a szellemi kulturális örökség listájára készítésének módját. A kínai dzsunka, a spanyol embertornyok, a híres flamenco tánc, a pekingi opera, a francia konyhaművészet, a solymászat és kínai akupunktúra társaságában mostantól védett kulturális örökségként tarthatja számon a világ az azerbajdzsáni és iráni szőnyegkészítés művészetét is.

Szőnyegek királya, királyok szőnyege
Hirdetések
Oldal leírása
szonyeg.wyw.hu: Szőnyeg katalógus. Szőnyegekkel, szőnyeg webáruházakkal, kereskedésekkel foglalkozó tematikus gyűjtemény. Ipari és reklámszőnyegek, szőnyegtisztítás, padlószőnyeg lerakás.
Gyűjteményünkben 162 válogatott szőnyeg témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 162 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 3 | Linkre kattintás összesen: 8056